K obľúbeným špecialitám našej kuchyne patria aj jedlá zo sumčeka afrického z chovu v Handlovej. Je to ryba plná skvelých paradoxov. Bohatá chuť, avšak vôňa mäsa je nevýrazná, takmer bez typického zápachu rybaciny. Poteší aj tých, ktorým ryby dodnes nevoňali. Veľmi šťavnaté pevné mäso s výbornou chuťou, skrátka intenzívny kulinársky zážitok. A navyše, takmer úplne bez kostí, vhodné aj pre tých najmenších jedákov! Žiadne toxíny, práve naopak! Vysoký obsah bielkovín, nenasýtených mastných kyselín, a vitamínu D pozitívne ovplyvňuje nielen naše srdce a líniu, ale aj náladu.
Na receptoch sa podieľala naša šéfkuchárka Jeanette Majzlanová, ktorej skvelé jedlá zo sumčeka môžete ochutnať každý deň aj u nás v Rekreačnom stredisku Púšť a šéfkuchár Peter Ďurčo, majiteľ TOP Restaurant Žilina. V tejto knihe receptov nájdete jedlá, ktoré pripraví azda každý z vás, ale aj také, na ktoré už potrebujete troška času a kumštu. V knihe sa snúbia recepty nielen zo sumčeka omega, ale aj z rajčín a hlivy.